FWSM: Food Waste Solution Map
Sign in

Gespot op de Dutch Design Week 2022

Posted on December 04, 2022

Op de Dutch Design Week 2022 werd de Rolls Chair geïntroduceerd door het volledig duurzame designmerk NEL design uit Amsterdam.

Het ontwerp dateert echter alweer uit 1950, maar is tot nu nog nooit in productie genomen.

“De mooiste stoel die nooit geproduceerd is”, zo noemt ontwerper Rob Parry de Rolls Chair zelf. Nel brengt de stoel in samenwerking met de 97 jarige Rob Parry in 2022 in productie. Aan het originele ontwerp worden geen concessies gedaan, het ontwerp blijft gelijk aan de 5 prototypen die in 1950 zijn gemaakt. Eigenaar Jorrit Tol van Nel geeft aan dat er voor de materiaalkeuze wel andere keuzes zijn gemaakt. De stoel wordt duurzaam geproduceerd in een fabriek in Winterswijk. De Rolls Chair is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen, zoals stof van gerecyclede wollen truien en nieuwe bio-based materialen zoals kokosnoothaar.

De onderste laag is van kokosnoothaar. Daarbovenop natuurlatex. Dit is bedekt met wolvilt van Nederlandse schapen. De stoel is bekleed met stof van gerecyclede wollen truien.

Materiaalgebruik: • Stalen frame • De zitting is van kokosnoothaar, natuurlatex en wolvilt van Nederlandse schapen. • De stoel is bekleed met stof van gerecyclede wollen truien.

Rolls_Chair_biobased I klnbstnd.JPG